miercuri, 23 mai 2012

Tată de porcuşori

Asta vrea fata mea de trei ani jumate. Asta îşi doreşte, asta îi lipseşte, asta ne cere să-i aducem cînd plecăm, împreună sau pe rînd, asta ne aminteşte să-i luăm, în fiecare dimineaţă cînd o ducem la grădiniţă.


Tată de porcuşori îi trebuie pentru familia de porcuşori din poză - o mamă-porcuşor în a cărei burtă se ascund trei pui de porcuşor care, dacă-i apeşi pe burtă, fac "groh, groh". Nici nu mai ştiu de unde a primit jucăria asta, care a avut, la început, mare succes şi a căzut apoi în dizgraţie, urmînd soarta oricărei jucării. Doar că, uite, acum a urcat iarăşi pe primele locuri în top pentru că, vinerea, are voie să ducă la grădiniţă o jucărie, din ograda proprie, şi s-a prins ea că, luînd mama-porcuşor, ia de fapt trei jucării în una (un pui s-a pierdut).

Săptămîna trecută am fost amîndoi plecaţi şi ne-a dat indicaţii clare: să-i aducem tată de porcuşori, un iepuraş pufos şi gumă care şterge creioanele colorate. Gumă am găsit foarte greu, spre surprinderea mea. De fapt, am găsit un set cu gumă, riglă, creion şi ascuţitoare. Cu iepuraşul am rezolvat-o în ultima clipă, la Ikea (ne-a reproşat că e cam cangur iepuraşul). Dar tată de porcuşori n-am găsit nicăieri, deşi cred că am intrat în vreo 10 magazine, cu misiunea asta. I-am explicat că am căutat peste tot şi n-am găsit, a înţeles.

Ieri, la Kaufland, am zărit un porcuşor: ăla din Winnie the Pooh. Am întrebat-o dacă e de părere că s-ar califica pentru poziţia de tată de porcuşor. A scos un "daaaa!" de s-au întors toţi cumpărătorii din jur să vadă ce minune am descoperit. Apoi l-a vrut, din cei trei porcuşori de la raft, pe cel fără preţ. I-am spus că trebuie să mai luăm unul cu noi, dintre cei cu preţ, ca să-l putem plăti. Apoi a urmat o lungă discuţie despre de ce nu putem să-i luăm pe amîndoi. Am ajuns la casă, l-am plătit, am plecat cu porcuşorul. Ea era tot dezamăgită că nu i-am luat pe amîndoi.

Eu, vizibil uşurată, i-am spus că ar trebui să se bucure că am găsit, în sfîrşit, tată de porcuşori.
"Unde?"
"Cum unde? La tine în mînă! Nu-i tatăl de porcuşori ăsta pe care l-am luat?"
"Nuuuuu! Ăsta e fratele mai mare. Acum o avem pe mama-porcuşor, trei pui mici şi un frate mai mare. Şi ne mai trebuie tată de porcuşori."

4 comentarii:

 1. Ii trebuie O FAMILIE MARE. Am cunoscut eu pe cineva, azi mama de porcushoare, care avea fixa asta, cu familia MAAARE! Translate, please...

  RăspundețiȘtergere
 2. Este cea mai draguta poveste!!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. :)))))

  Eu zic sa o intrebati cati "frati" include familia asta, sa va pregatiti psihic pentru fratele cel mic, cel mijlociu, si tot asa.
  Geniala:)))

  RăspundețiȘtergere