sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Mai mult decît cadouri


Îmi tot spun, de vreo doi ani încoace, că trebuie să fac lista asta: o listă cu prietenii mei care au afaceri mai mari sau mai mici, și pe care vreau să-i aduc în atenția celorlalți prieteni ai mei, care nu-i cunosc. Sînt oameni în care am încredere, oameni pe care îi admir, produse pe care le-am încercat și pe care vi le recomand din tot sufletul.
M-aș bucura enorm să știu că v-am scos din impas cînd căutați un cadou, că v-am spus ceva ce nu știați, sau că v-ați notat, undeva, pentru altă dată, aceste minunate variante. Cumpărînd de pe oricare din acest pagini sprijiniți și încurajați niște oameni tineri care au construit, în România, ceva pe măsura dorințelor și pretențiilor lor. Adresîndu-vă lor, susțineți tinerețea, inițiativa, originalitatea, frumusețea, grija pentru ceilalți și pentru mediul înconjurător, dorința de a crește frumos copiii și de a oferi nu atît obiecte, cît valori.

Iată-i, deci, pe harnicii, talentații, frumoșii mei prieteni:

Multe minunății pentru mame și copii găsiți la Kiddy Shop. Babywearing, scutecit textil, cosmetice și detergenți eco, dar și jucării minunate. În lumina reflectorului intră, acum, două produse de care sînt îndrăgostită lulea. Funpod și bicicleta Wishbone.


Știți cu cîtă plăcere și lejeritate ne-am purtat noi bebelușii. Vă spun un secret: SSC-ul (= soft structured carrier - marsupiu ergonomic) meu preferat e made in Romania. La Poartă-mă găsiți toate sistemele de purtare pe care și le-ar putea dori un părinte, pentru copii de la nou-născuți pînă spre 5-6 ani. Și multă culoare, și multă bucurie. Sînt nespus de mîndră că o cunosc pe cea care a inventat Poartă-mă.Daria, de la D's Custom Jewelry, face niște zorzoane minunate. Puteți arunca o privire la modelele gata făcute (toate sînt unicat) sau puteți să îi comandați un model special. 


Dacă deschizi ușa virtuală a magazinului Hiphip, dai peste un întreg univers. O mulțime de sisteme de purtare pentru bebeluși, de toate felurile, de la branduri de top, scutece textile și accesorii, haine deștepte pentru copii și multe, multe accesorii care vă fac viața de mamă (sau de bebeluș) mai ușoară și mai frumoasă. Dacă vreți să faceți un cadou frumos unui copil sau unei mame, apelați cu încredere la Hiphip. Vă recomand, în mod special, hăinuțele și accesoriile din lînă merinos Many Months.


Mana - Magazin Natural - pare făcut să împace wishlistul pestriț al unei mame care se preocupă de sănătatea familiei, de fericirea copiilor și de mediul înconjurător. Găsiți aici de la sisteme de purtare, la pastă de dinți pentru copii, de la parfumuri naturale la ingrediente care n-ar trebui să lipsească din cămara nici unei gospodine, de la jucării grozave la tratamente naturiste. Pentru copiii de 2-5 ani, un cadou greu de egalat e trotineta MiniMicro, ca să vă dau doar o idee.


La Lilutesa găsiți cele mai frumoase și mai vesele haine pentru copii. Colorate, ușchite, comode - copiii o să le adore, iar adulții o să le admire. Făcute de o mămică nemaipomenită, ca pentru cei trei copii minunați ai ei.Ilincă-mea face Niscaiva terarii de toată frumusețea. Niște lumi mici, în găoacele lor de sticlă (custom made), care cer foarte puțină atenție și dau o mulțime de frumusețe în schimb. Cadoul ideal pentru aceia cărora le-ați lua un cadou, dar habar n-aveți ce. Luați-vă o rezervă de cîteva zile cînd le comandați.


Dacă vreți să-mi luați mie un cadou, cu Metaphora nu puteți da greș. Glumesc, da? Dar cu asta nu glumesc: la Metaphora găsiți cele mai frumoase bijuterii etnice, culese de pe tot cuprinsul globului.Ah, rochiile de la NOON! Ce desfătare! Eu una mă tot uit la noua colecție și, la fiecare poză, sar în sus de bucurie. Asta! Da, da, clar, absolutamente, asta! Și trec la următoarea: Ah, ba nu, asta! Da, da, da, asta e, gata, trebuie s-o iau acasă, trebuie s-o plimb. Și apoi, trec la următoarea - și tot așa. Creație vestimentară la cel mai înalt nivel. Somebody will be happy!

Soluția salvatoare vine cîteodată în borcănașe închise la culoare, cu etichete minimaliste: la Rodia găsiți niște creme despre care, la început, veți spune că sînt miraculoase. Apoi vă veți aminti că nu credeți în minuni, și veți rămîne la concluzia că, în simplitatea lor, sînt foarte, foarte eficiente. În următoarea fază, pe termen lung, nu se mai acordă calificative, nu se mai folosesc epitete, ci pur și simplu se ia borcănașul corespunzător și se folosește crema. Cu un zîmbet atotștiutor pe buze.

Harbuz e mai mult decît un magazin pentru mame frumoase și deștepte și pentru copii liberi și fericiți. E un loc de întîlnire al oamenilor frumoși, un stil de viață. Cumpărați ceva frumos de la harbuz și o să fie ca și cum v-ați fi făcut un prieten pe viață. 

Pentru viitorii părinți, nu cred că există un cadou mai frumos și mai util decît un Curs Lamaze ținut la Naște cum simți. Irina Popescu sau Raluca Bradea vă vor iniția, pe parcursul cîtorva ședințe, în tainele nașterii și vă vor povesti despre primele ore și zile pe care le veți petrece cu bebelușul vostru.
 
Prietena mea Otilia Mantelers, o femeie extraordinară, mamă a trei copii, ține niște cursuri nemaipomenite, pentru părinți. Cred că nu exagerez dacă spun că întîlnirea cu Otilia vă va împărți viața de părinte în două ere clare: înainte și după. Vă recomand aceste cursuri cu cea mai mare căldură, pot fi un cadou grozav. Intrați aici pentru programul cursurilor.

Nici nu știu ce cuvinte aș putea folosi ca să vă povestesc despre Alexandra și Bogdan de la Fotografii de familie. Cred că e un punct în care lucrurile se bifurcă: de-o parte rămîn cuvintele, de alta imaginile. Ei sînt specialiștii în imagini. Nu mi s-a întîmplat să intru pe pagina lor și să nu rîd sau să nu-mi scape o lacrimă.Și, că tot a venit iarna, cînd vine vorba de: ski, munte, alergare, frig, zăpadă, echipament tehnic, drumeție, alpinism etc - nu uitați de Salomon și Ascent. Și mai dați o raită, din cînd în cînd, și pe Mountain Outlet. Dacă se potrivește măsura, v-ați scos!

Last but not least:

Că tot urmează, mai devreme sau mai tîrziu, curățenia de iarnă: adunați din jucăriile pe care copiii voștri nu le mai folosesc (să nu fie stricate, atîta tot), din hainele pe care copiii voștri nu le mai poartă, mai puneți și cîteva bombonele sau alte fleacuri foșnitoare și băgați-le în cîte o cutie de pantofi, mai mică sau mai mare, pe care să o împachetați frumos, în hîrtie de ambalat cadouri, sortîndu-le după vîrsta pentru care sînt potrivite. Apoi intrați pe site-ul Shoebox și vedeți unde este cel mai apropiat centru de colectare. Nu închideți cutiile, de asta se vor ocupa cei de la centru - doar notați undeva vîrsta pentru care sînt obiectele și hainele. E un proiect superb, și sper că veți participa și voi.

Și tot pentru că e iarnă, și frig, și vînt - dar nu numai de asta - nu uitați de căței. Cred că oriunde v-ați afla, în țărișoara asta, aveți prin apropiere un cățel pe care îl puteți ajuta cumva, dar, dacă ați vrea să o faceți și nu știți cum, vă sugerez Asociația Happy Tails Brașov. Cele două fete frumoase care se ocupă de această asociație fac adevărate minuni pentru căței. Nu vă speriați că site-ul este în limba germană - Germania e, cel mai adesea, destinația finală pentru fericiții căței care ajung pe mîinile lor. Găsiți pe site toate datele necesare și le găsiți și pe Facebook.

to be continued ...Toate fotografiile au fost preluate de pe siteurile aferente. Drepturile, pentru acestea, aparțin proprietarilor respectivelor site-uri sau autorilor lor, după cum se menționează.

Un comentariu: